Геращенко:  Мінські угоди зробили ключове для України

Геращенко: Мінські угоди зробили ключове для України

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що Мінські угоди, які зараз дехто критикує, дозволили зупинити агресора і дали час для нарощення потужності української армії.

Про це вона заявила журналістам у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У середу, 15 лютого, у Мінську відбудеться чергове засідання тристоронньої контактної групи і всіх чотирьох робочих підгруп. Це засідання відбуватиметься у другу річницю підписання Мінських угод. І варто всім усвідомлювати, що Мінські угоди, які часто критикують, насправді зробили ключове для України - вдалося зупинити повномасштабний наступ на Україну і вдалося зупинити розстріл українських солдатів... Ті, хто сьогодні критикує Мінські угоди, мають розуміти, що саме їхнє підписання зупинило агресора», - сказала Геращенко.

Вона також додала, що за два роки з часу підписання Мінських угод українська армія змогла сформуватися і посилитися.

«Українська армія змогла наростити м'язи за цей час, і це дуже важливо», - сказала Геращенко.

Водночас перший заступник Голови Верховної Ради наголосила, що українська влада реалістично оцінює хід виконання Мінських угод.

«Ще раз хочу наголосити, що на всіх можливих майданчиках ми говоримо про те, що жоден з пунктів угод не виконаний Російською Федерацією. Бо щодня звучать постріли на Донбасі, воєнторг працює і очевидно, що поки існує 400 кілометрів кордону, не контрольованого Україною, через них заходить зброя, російська техніка, яка розстрілює наших солдатів», - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-