МЗС рішуче засуджує акт вандалізму щодо консульства Польщі у Львові

МЗС рішуче засуджує акт вандалізму щодо консульства Польщі у Львові

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засудило акту вандалізму щодо Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Про це йдеться в коментарі МЗС.

"МЗС України рішуче засуджує акт вандалізму, вчинений 8 лютого стосовно Генконсульства Польщі у Львові. Системність, з якою зловмисники вчиняють акти вандалізму і наруги, свідчить про зацікавленість третьої сторони завдати шкоди українсько-польським відносинам", - йдеться у заяві.

У МЗС повідомили, що разом із польськими партнерами працюють над позитивним порядком денним  двосторонніх відносин. Зокрема, одним із прикладів цього стала активізація роботи Українсько-польського Форуму партнерства, робоче засідання української частини якого відбулося у Києві 7 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 8 лютого невідомі розмалювали провокативними гаслами паркан Генерального консульства Республіки Польща у Львові та нанесли плями червоною фарбою на будівлі дипломатичного представництва.

У ніч на 10 січня акт вандалізму було здійснено у селі Гута Пеняцька Бродівського району. Тут підірвали пам`ятник загиблим від рук гітлерівців селянам польської національності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-