Климпуш-Цинцадзе про звільнення Сущенка: треба стукати у кожні двері

Климпуш-Цинцадзе про звільнення Сущенка: треба стукати у кожні двері

Укрінформ
Лише консолідація усіх можливих зусиль та постійне нагадування про українських політичних в’язнів, протиправно утримуваних в Росії, і зокрема про журналіста Укрінформу Романа Сущенка, можуть сприяти їхньому звільненню.

Про це у коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявила віце-прем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Необхідно продовжувати на усіх рівнях порушувати це питання. Кожний, хто має можливість піднімати це питання, повинен пам’ятати прізвища усіх незаконно ув’язнених в Росії українців, знати їхні справи, «обвинувачення», які їм висуваються. Це сприятиме посиленню аргументації у процесі підтримки і Сенцова, і Кольченка, і Сущенка та усіх інших наших громадян», - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що треба «руйнувати цю скелю, стукати у кожні двері», щоб здобути результат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". Суд в Москві продовжив термін перебування Сущенка під вартою до 30 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-