Сущенко написав генсеку РЄ: Хочу виховувати сина і працювати

Сущенко написав генсеку РЄ: Хочу виховувати сина і працювати

Укрінформ
Сьогодні генеральному секретареві Ради Європи Торбйорну Ягланду був переданий лист від журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно ув’язненого в Росії.

Про це повідомляється на сайті Постійного представництва України при РЄ.

У диппредставництві зазначили, що Сущенко написав листа безпосередньо з Лефортово й, оскільки відповідно до правил слідчого ізолятора писати листи можна лише російською мовою, тож до Ради Європи був переданий переклад листа англійською.

«Повністю поділяючи європейські цінності, в основі яких знаходяться свобода і життя людини, я звертаюся до Вас з особистим проханням взяти участь у моїй долі. Пане Торбйорн Ягланд, мої очікування і величезне бажання бачити як дорослішає мій дев’ятирічний син Максим, виховувати його і повернутися до журналістської роботи дуже великі у цьому році», - зазначив Роман Сущенко у листі.

Передаючи листа, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба наголосив, що звільнення українських політичних в'язнів, яких Москва незаконно тримає в окупованому Криму та в Росії, має бути одним з пріоритетів Ради Європи як правозахисної організації.

Дипломат також привернув увагу до справи іншого незаконно ув'язненого Росією журналіста – Миколи Семени, який, як й інші українські політв'язні, розраховує на міжнародну підтримку у справі свого звільнення.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". Суд в Москві продовжив термін перебування під вартою до 30 квітня 2017 року.

Фото: ‏@vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-