Генпрокуратура РФ відмовила Україні у затриманні Януковича

Генпрокуратура РФ відмовила Україні у затриманні Януковича

Укрінформ
Генеральна прокуратура Росії відмовила Києву у тимчасовому затриманні й узятті під варту колишнього президента України Віктора Януковича, назвавши його переслідування політично мотивованим.

Про це повідомив офіційний представник відомства Олександр Курінний, повідомляють РІА Новини.

Курінний пояснив, що в 2015-2016 роках з Генпрокуратури України у зв'язку з проведенням досудових розслідувань надходили клопотання про тимчасове затримання й узяття під варту Віктора Януковича. В результаті вказані клопотання залишені без задоволення на підставі пункту 2 статті 3 Європейських конвенції про видачу. Повідомляється, що українська сторона була про це проінформована. 

Видання уточнює, що, згідно з цією статтею конвенції, видача не  здійснюється, «якщо людину звинувачують у скоєнні політичного злочину». 

«Те ж правило застосовується, коли у запитуваної сторони  є підстави припускати, що людині формально пред'являють звинувачення у кримінальному злочині, а насправді переслідуватимуть через його расу, релігії, національності або політичні переконання», - говориться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Генпрокуратурі планують направити у Печерський райсуд звинувачувальний акт у справі про держзраду екс-президента Януковича вже у лютому. Адвокатам Януковича вручили повістки на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи на 31 січня, 1, 2, 3 лютого, а також 6, 7 і 8 лютого.

У разі затягування процесу ознайомлення зі справою, в ГПУ обіцяють подати клопотання у Печерський райсуд для встановлення конкретних термінів для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-