Українська діаспора закликає світ відреагувати на переслідування правозахисників у Криму

Українська діаспора закликає світ відреагувати на переслідування правозахисників у Криму

Укрінформ
Переслідування російською окупаційною владою правозахисників у Криму викликає серйозне занепокоєння, тож міжнародні правозахисні організації мають на них відреагувати.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, передає кореспондент Укрінформу

«Світовий конгрес українців засуджує такі незаконні дії російських окупаційних владних структур та закликає міжнародні правозахисні організації захистити права представників юридичної професії, які надають допомогу, на яку має право кожна людина», - сказав Чолій.

У Конгресі нагадали про випадки двох кримських правозахисників: Едема Семедляєва і Еміля Курбедінова, які були затримані і позбавлені можливості надати юридичну допомогу, а їхнє обладнання, включно із пристроями для зберігання даних і документів, було вилучено. Після допиту Еміль Курбедінов був звинувачений у поширенні «екстремістських матеріалів» і досі залишається під арештом.

Також наприкінці січня у Сімферополі було затримано адвоката Миколу Полозова, який щойно повернувся з сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, де заявив про політичні переслідування в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-