Україна в ООН: Не повинно бути жодних політичних ілюзій щодо ролі Росії на Донбасі

Україна в ООН: Не повинно бути жодних політичних ілюзій щодо ролі Росії на Донбасі

Укрінформ
Наявні механізми контролю за ситуацією на сході України, а також механізми запобігання посилення конфліктів продемонстрували свою неефективність. Для розв'язання цієї проблеми необхідно збільшити міжнародну присутність на Донбасі.

На цьому наголосив під час засідання РБ ООН у четвер постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Події в Авдіївці останніми днями, а також триваюча російська агресія підкреслюють дві важливих тенденції. По-перше, Росія та її поплічники на Донбасі продовжують блокувати та підривати мирний процес шляхом невибіркового застосування сили, переслідуючи власні політичні цілі", - заявив Єльченко.

Він підкреслив: "Не повинно бути жодних політичних ілюзій щодо ролі Росії в здійсненні Мінських домовленостей. Будь-який прогрес, який досягається в тристоронній контактній групі вздовж лінії зіткнення, руйнується штурмовими операціями очолюваних Росією терористів".

По-друге, за словами українського дипломата, існуючі механізми, які були створені для запобігання подальшої дестабілізації та для реалізації Мінських домовленостей, "є не такими ефективними, як це необхідно для виконання мандату". Попри надзвичайні події Тристороння контактна група зустрілась тільки через три дні після загострення. "Все це – через брак взаємодії з боку Росії", - підкреслив Єльченко.

"Очевидно, що міжнародна присутність має бути посилена на місцях для запобігання провокацій у майбутньому, що сприятиме імплементації Мінських домовленостей та зрештою мирного врегулювання. Ми наполегливо закликаємо Російську Федерацію виконати свої зобов'язання за Мінськими угодами, зокрема, щодо забезпечення безпеки та в гуманітарному аспекті", - заявив представник України.

Він також виступив із закликом до Росії "припинити підтримку терористів та нарощування гібридної терористичної армії на сході України й військової сили вздовж кордону з Україною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-