ООН закликала припинити вогонь на Донбасі та поновити переговори за

ООН закликала припинити вогонь на Донбасі та поновити переговори за "Мінськом"

Укрінформ
ООН підтримує зусилля "Нормандської четвірки" та закликає відновити переговори за Мінськими угодами з одночасним і негайним припиненням бойових дій на сході України.

Про це заявив заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман під час засідання РБ ООН у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу

"Міжнародне співтовариство повинно продовжувати активно та конструктивно взаємодіяти, але якщо ми маємо намір відвернути кризу й не допустити катастрофи - потрібно терміново активізувати переговорний процес, без зволікань", - заявив Фелтман.

Він наголосив, що ООН продовжує підтримувати зусилля "Нормандської четвірки" і Тристоронньої контактної групи, а також Представництва ОБСЄ в Україні. "ООН закликає сторони зняти всі обмеження на пересування СММ ОБСЄ та негайно припинити застосування сили та загроз на адресу спостерігачів Місії", - наголосив представник ООН.

Він підкреслив, що конфлікт на сході України скоро досягне чотирьохрічного терміну.

За цей час майже 10 тис. людей загинуло, у тому числі близько 2 тис. з числа цивільних. Крім того, понад 20 тис. людей отримали поранення.

За останній час, продовжив він, "ми стали свідками небезпечної інтенсифікації конфлікту". 1 лютого СММ ОБСЄ повідомила про десять тисяч вибухів у Донецькій області за останні 24 години – це найбільше число порушень, що було зареєстровано місією.

"При тому, що найбільш серйозні зіткнення останніми днями були в основному, в районі Авдіївки, Ясинуватої і район Донецького аеропорту, важкі бої відбулися також у районі Маріуполя, Попасної та Світлодарська й Дебальцева", - констатував заступник генсека ООН. При цьому він зауважив, що існує ризик посилення зіткнень.

У цьому зв'язку він ще раз закликав припинити вогонь та поновити мирні переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-