У Єврокомісії готові допомагати Україні, доки бачать реформи

У Єврокомісії готові допомагати Україні, доки бачать реформи

Укрінформ
В Україні вперше за багато років проекти багатьох реформ продовжилися після зміни уряду, тобто спостерігається позитивна послідовність.

Про це під час форуму “Європа-Україна” у польському Жешуві заявив голова групи з підтримки України в Єврокомісії Петер Вагнер, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“В Україні зараз відбувається багато реформ, на які ми чекали десятиліттями. Вперше ми бачимо продовження реформ, попри зміну уряду. Це позитивна послідовність”,- заявив Вагнер.

Він підкреслив, що грудневий саміт Україна-ЄС засвідчив: як довго продовжуватимуться інтенсивні реформи в Україні, так довго Україна отримуватиме від Єврокомісії значну фінансову, технічну та експертну підтримку.

Представник Єврокомісії зауважив, що в Єврокомісії працює 30 технічних працівників, які займаються підтримкою реформ в Україні. За його словами, такої підтримки раніше не було навіть для членів Спільноти.

Вагнер наголосив, що негативні наслідки реформ для населення, наприклад зростання цін, повинні частково компенсуватися очевидними, позитивними змінами: реформою самоврядування, боротьбою з корупцією, покращенням інфраструктури.

“І ці зміни український народ повинен відчувати”, - констатував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-