Документи про корупцію в Укрзалізниці уже в НАБУ - Омелян

Документи про корупцію в Укрзалізниці уже в НАБУ - Омелян

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян вже передавав до Національного антикорупційного бюро документи щодо корупції в "Укрзалізниці".

Про це урядовець заявив в ефірі NewsОne.

"Звичайно, ці документи у правоохоронних органах. Окремі прізвища (які фігурують у документах — ред) я вже назвав, але не хотів би зараз бути міським божевільним, який ходить та увесь час називає по 5-10 прізвищ. Я хотів би, щоб їх назвали правоохоронні органи, які розслідують ці кримінальні справи", - сказав Омелян.

Він зазначив, що також передав Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману зібрані Міністерством інфраструктури факти щодо ситуації на "Укрзалізниці". "Вони про реальний стан речей на "Укрзалізниці ", економічні показники, технічні показники, стан управління компанією, які здобутки з травня 2016 по 2017 рік ", - пояснив міністр.

За словами Омеляна, усе те, що стосується корупційної діяльності чи те, що може місити корупційні моменти, Мінінфраструктури одразу передає в НАБУ і інші правоохоронні органи, "не чекаючи, бо ми вважаємо, що це наша робота і як реформування, а робота правоохоронних органів - попереджати злочини та запобігати розкраданню державного майна".

Він підкреслив, що слідчі дії за цими документами були розпочаті ще торік.

Як повідомляв Укрінформ, учора на засіданні уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав передати до Національного антикорупційного бюро України факти зловживання та неефективного управління, виявлені на ПАТ "Укрзалізниця". Так глава уряду відреагував на критику з боку міністра інфраструктури здобутків польського реформатора Войцеха Балчуна на чолі "Укрзалізниці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-