Порошенко попередив президента Фінляндії про ризики

Порошенко попередив президента Фінляндії про ризики "Північного потоку-2"

Укрінформ
Україна розраховує на принципову позицію Фінляндії щодо проекту газопроводу "Північний потік-2", який несе в собі політичні ризики.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції у Гельсінкі з фінським колегою Саулі Нііністьо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Говорячи про співпрацю в галузі енергетики, ми розраховуємо на принципову позицію Фінляндії щодо проекту "Північний потік-2". Так звана комерційна привабливість цього проекту несе у собі низку політичних ризиків", - заявив глава держави.

Водночас він наголосив на важливості співпраці двох країн у сфері енергетики.

Президент також повідомив про домовленість активізувати діяльність міжурядової Українсько-фінської змішаної комісії з питань торгівлі та економічного розвитку. "Ми домовилися, що під час засідання цієї комісії ми приймемо в Україні бізнес-місію Team Finland", - додав Порошенко.

Глава держави також підтвердив зацікавленість у співпраці у військовій сфері. "Особливо хотілося б відзначити координацію наших дій, і ми вдячні Фінляндії за внесок у рамках трастового фонду НАТО на розвиток військової медицини та реабілітації військовослужбовців", - сказав він.

Як повідомлялося, сьогодні під час офіційного візиту до Гельсінкі української делегації на чолі з Президентом підписано двосторонній Меморандум про взаєморозуміння в галузі енергоефективності, відновлюваних та альтернативних видів джерел енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-