Підстав для зняття санкцій з РФ немає - президент Фінляндії

Підстав для зняття санкцій з РФ немає - президент Фінляндії

Укрінформ
Підстав для зняття запроваджених Євросоюзом та США санкцій проти Росії немає.

Про це заявив Президент Фінляндії Саулі Нііністьо на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком у Гельсінкі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Для скасування санкцій необхідне виконання Мінських угод. Санкцій було вжито не через питання тероризму, вони були запроваджені після анексії Криму та виникнення ситуації на Донбасі. Не бачу жодного зв'язку та не вірю, що Сполучені Штати змінять своє рішення», - сказав Нііністьо.

Він наголосив, що санкції США і ЄС не варто ототожнювати, оскільки "США ухвалюють самостійне рішення про запровадження та продовження санкцій, як і країни Європейського Союзу".

«Як член ЄС Фінляндія поважає рішення Європейського Союзу, оскільки ми одні з тих, хто їх ухвалює», - зауважив Президент Фінляндії.

Говорячи про прихід до влади в США нового президента Дональда Трампа, який говорив про можливість послаблення санкцій, Нііністьо зауважив, що це не тверда заява, оскільки «США - це традиційно стара демократія, ті ідеї, на яких вона побудована, дуже стабільні».

Він наголосив також, що під час спілкування з Президентом Петром Порошенком вони впевнилися у спільному розумінні та сприйнятті Європейського Союзу та його діяльності і готові ділитися своїми знаннями.

Як повідомлялося, сьогодні під час офіційного візиту до Гельсінкі української делегації на чолі з Президентом підписано двосторонній Меморандум про взаєморозуміння в галузі енергоефективності, відновлюваних та альтернативних видів джерел енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-