Ми виробили основні аспекти співпраці з Великою Британією - Полторак

Ми виробили основні аспекти співпраці з Великою Британією - Полторак

Укрінформ
Степан Полторак заявив, що очолюване ним оборонне міністерство України виробило основні напрямки співпраці з Великою Британією. 

Про це він сказав на брифінгу після зустрічі з Державним секретарем Великої Британії з питань оборони Майклом Фаллоном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Під час зустрічі ми обговорили політичні сторони нашої співпраці, а також визначили основні аспекти нашої співпраці на 2017-2018 роки та питання, пов'язані з розширенням співпраці", - заявив Полторак. 

За його словами, основними з них є продовження політичного діалогу та продовження навчання наших фахівців у вишах Великої Британії. 

«Також ми домовилися про сприяння фахівців з Британії у розробці концептуальних документів у ході реформування Міністерства оборони та ЗСУ», - зазначив Полторак. 

Він підкреслив важливу роль радників з Британії, які працюють в Україні. А особливо роль радника Ніка Паркера, який працює у сфері реформування ЗСУ. 

Очільник оборонного відомства зазначив, що Спільна заява, яку підписали глави оборонних відомств сьогодні, «стане чудовим підтвердженням бажань і прагнень».

У свою чергу Фаллон підтвердив непохитну позицію Великобританії у підтримці України та засудженні російської агресії. 

«Незважаючи на наш вихід із ЄС, ми продовжуємо збільшувати свої зусилля на захист Європи. Саме тому ми розташували свої війська у Польщі та Естонії, а наша авіація буде присутня в Румунії», - зазначив Фаллон. 

Держсекретар з питань оборони зазначив, що з Полтораком вони обговорили питання розширення співпраці на наступні роки. 

Міністр оборони наголосив, що між оборонними відомствами України та Великобританії склалися дуже гарні взаємовідносини і вони "покращуються щодня".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-