Обама продовжив санкції проти агресії Росії в Україні

Обама продовжив санкції проти агресії Росії в Україні

Укрінформ
Президент США Барак Обама продовжив ще на один рік розпорядження про введення санкцій проти Росії через її агресію проти України.

Відповідний документ оприлюднив у п'ятницю Білий дім, передає Укрінформ.

"Дії та політика осіб, які підривають демократичні процеси та інститути в Україні; загрожують миру, безпеці, стабільності, суверенітету й територіальній цілісності цієї країни; беруть участь у незаконному привласненні активів, так само як і дії та політика Уряду Російської Федерації, в тому числі його спроби анексії Криму та застосування сили в Україні, продовжують представляти надзвичайну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики Сполучених Штатів", - підкреслюється в документі.

Тому, як зауважив президент США, він прийняв рішення про необхідність "продовжити надзвичайний стан, оголошений Розпорядженням 13660 щодо України".

При цьому пояснюється, чому розпорядження президента Сполучених Штатів щодо продовження санкцій вийшло не в березні, а в січні. Так, Закон про надзвичайні ситуації в США передбачає автоматичне припинення надзвичайного стану в країні (який і обумовлює санкції), якщо протягом 90 днів до дня річниці після його оприлюднення президент не опублікує у Федеральному реєстрі і не надішле Конгресу повідомлення про те, що надзвичайна ситуація має продовжуватися після завершення одного року.

"Відповідно до цього положення, я відправив для публікації у Федеральному реєстрі для повідомлення про те, що надзвичайний стан у країні, оголошений Розпорядженням 13660 від 6 березня 2014 року, продовжуватиме чинність після 6 березня 2017 року", - йдеться у заяві президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-