Новий голова ОБСЄ не вірить у збройну місію на Донбасі

Новий голова ОБСЄ не вірить у збройну місію на Донбасі

Укрінформ
Новий діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц вважає нереальною ідею направлення на Донбас збройної поліцейської місії.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті" Kurier.

«В даний час для такої ідеї немає належної підтримки», - сказав міністр.

Він зазначив, що ОБСЄ - це організація з 57 країн-членів, серед яких Росія.

«А будь-яка місія вимагає згоди всіх країн», - зауважив дипломат, відповідаючи на питання про те, чи є можливість напрямки збройної поліцейської місії, на чиєму постійно наполягає Київ.

Напередодні, представляючи у Відні пріоритети австрійського головування в ОБСЄ, Курц зазначив, що одним із них стане зміцнення і розширення діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, краще її технічне оснащення.

Глава МЗС Австрії вважає, що «було б помилковим вірити», що в питанні вирішення українського конфлікту можливі великі зрушення або швидке рішення. Він також вважає, що не потрібні нові домовленості, треба виконати ті, які вже погоджені – досягнення перемир'я як основи для проведення вільних виборів.

Курц дотримується думки, що в умовах, коли постійно йдуть бої, «було б добре, якщо б він (конфлікт) був би заморожений і це призвело б до перемир'я, на підставі якого було б знайдено політичне рішення». Однак, визнає він, ситуація поки далека від цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-