Христя Фріланд чудово розуміє ситуацію в Україні - посол Шевченко

Христя Фріланд чудово розуміє ситуацію в Україні - посол Шевченко

Укрінформ
Протягом першого року роботи канадського федерального уряду на чолі із Джастіном Трюдо, Україні вдалося донести до офіційної Оттави свою позицію.

Про це кореспондентові Укрінформу заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Ми можемо констатувати, що нам вдалося використати рік, що минув, аби допомогти новому уряду Трюдо скласти повноцінне уявлення про ситуацію в Україні», - сказав Шевченко.

Він додав, що новий глава МЗС Канади Христя Фріланд теж чудово розуміє, що відбувається в Україні. «У цьому є свої плюси і мінуси. З одного боку, їй не треба нічого пояснювати про війну на Донбасі, про анексію Криму і про наше прагнення до свободи, але з іншого боку, вона так само достеменно знає про українську корупцію, про проблеми в українській економіці, про слабкість української еліти», - зазначив Шевченко.

Через це розмова із міністром Фріланд має бути «дуже чесною, прагматичною і направленою у майбутнє». «Ми повинні дивитися, як Україна і Канада можуть разом бути надійними партнерами у майбутньому. Це мають бути взаємовигідні відносини двох сильних держав, які стоять на правильних цінностях», - наголосив посол.

Як повідомляв Укрінформ, канадка українського походження Христя Фріланд сьогодні була призначена міністром закордонних справ Канади. Її попередник на цій посаді – Стефан Діон вирішив припинити свою 21-річну політичну кар’єру.

До приходу в політику Христя Фріланд займалася журналістикою, довгий час висвітлюючи події в Україні та Росії для провідних світових ЗМІ. З листопада 2015-ого року по січень 2017-ого займала посаду міністра міжнародної торгівлі у федеральному уряді Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-