Христя Фріланд залишається нев’їздною до Росії

Христя Фріланд залишається нев’їздною до Росії

Укрінформ
Російська Федерація не змінювала свого рішення щодо заборони на в’їзд Христі Фріланд, яку було призначено міністром закордонних справ Канади.

Цю інформацію підтвердили у посольстві Росії в Канаді, передає кореспондент Укрінформу.

При цьому у російському дипломатичному представництві висловили бажання «розвивати двосторонні відносини» із Канадою.

«Ми сподіваємося, що канадський уряд продовжить слідувати своєму висловленому наміру й надалі вести діалог із Росією у сферах спільного інтересу. Ми відкриті до розвитку двосторонніх відносин на основі поваги та принципу взаємності», - заявив речник посольства РФ у Канаді Кирило Калінін.

Нагадаємо: за рішучу підтримку України Росія у березні 2014 року заборонила в’їзд на свою територію Христі Фріланд разом із 12-ма іншими канадцями, серед яких 8 депутатів, три держслужбовці та президент Конгресу українців Канади.

Як повідомляв Укрінформ, канадка українського походження Христя Фріланд призначена міністром закордонних справ Канади. Її попередник на цій посаді – Стефан Діон вирішив припинити свою 21-річну політичну кар’єру.

До приходу в політику Христя Фріланд займалася журналістикою, довгий час висвітлюючи події в Україні та Росії для провідних світових ЗМІ. З листопада 2015-ого року по січень 2017-ого займала посаду міністра міжнародної торгівлі у федеральному уряді Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-