У Британії готують свій

У Британії готують свій "список Магнітського"

Укрінформ
У Великобританії обговорюється законопроект, аналогічний закону Магнітського в США, який дозволяє запроваджувати візові обмеження і заморожувати активи російських чиновників, причетних до загибелі юриста Сергія Магнітського в 2009 році.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Генеральний директор компанії Hermitage Capital Білл Броудер, який успішно боровся за підписання закону Магнітського в США, тепер продовжує свою діяльність в Британії.

"Поведінка Росії впродовж останніх двох років настільки шокує, що стало можливим навіть переконати виконавчу владу, що це буде правильним кроком", - сказав він.

Проект британського закону Магнітського обговорюється як поправка в акт кримінальних фінансів.

Нагадаємо: Сергій Магнітський помер у СІЗО в Москві в 2009 році. До арешту він розслідував обставини багатомільярдного розкрадання з російського бюджету. Глава Hermitage Capital Уїльям Браудер заявив, що Магнітського заарештували ті самі люди, яких він звинуватив у розкраданнях.

Його арешт і смерть спричинили міжнародний протест. США прийняли "Список Магнітського", який передбачає заборону на в'їзд в США російських чиновників, причетних до цієї справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-