До НАБУ направили матеріали щодо судді, яка не подала е-декларацію

До НАБУ направили матеріали щодо судді, яка не подала е-декларацію

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції направило до НАБУ матеріали щодо судді Апеляційного суду Дніпропетровської області у зв’язку з відсутністю її декларації за 2015 рік у Єдиному держреєстрі декларацій.

Про це повідомили у НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції направило до НАБУ матеріали стосовно можливого вчинення суддею Апеляційного суду Дніпропетровської області кримінального правопорушення у зв’язку з відсутністю її декларації за 2015 рік у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК уточнили, що "зазначені матеріали направлені для прийняття рішення відповідно до статті 214 Кримінального процесуального кодексу України та внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань".

Також у Нацагентстві додали, що відповідно до законодавства, листом від 23 листопада повідомляли суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області про необхідність подати декларацію. "Але станом на 1 січня 2017 року зазначена декларація у Єдиному державному реєстрі декларації відсутня", - йдеться в повідомленні.

Невчасна подача е-декларації передбачає штраф, а у випадку значної затримки – кримінальну відповідальність.

15 грудня НАЗК повідомило, що передало до суду перші чотири адмінпротоколи про несвоєчасне подання чиновниками електронних декларацій.

Наприкінці грудня НАЗК направило до суду 6 адміністративних протоколів про неподання та несвоєчасне подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-