На підтримку України в Конгресі США вплинути неможливо - Чалий

На підтримку України в Конгресі США вплинути неможливо - Чалий

Укрінформ
Жодні лобісти, у тому числі від компанії ExxonMobil, про що писали американські ЗМІ, сьогодні не здатні змусити американських законодавців обмежити двопартійну підтримку України.

На цьому наголосив у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу посол України в США Валерій Чалий.

"Зараз багато можна почути про лобізм, але насправді я дуже здивувався би, якщо б проявилися факти, що ExxonMobil змусила окремих сенаторів змінити свою позицію. Це дещо виходить за рамки моделі, яка встановилась останнім часом в Сенаті", - відповів посол на прохання прокоментувати інформацію, що компанія ExxonMobile лобіювала проти закону на підтримку України "STAND for Ukraine Act".

Чалий погодився, що законодавці можуть вислухати пропозиції, але це не означає, що на них впливає такого роду активність.

Він звернув увагу, що "STAND for Ukraine Act" передбачає закріплення контролю над санкціями проти Росії за Конгресом проти нинішніх прерогатив президента продовжувати їх щороку або приймати рішення про послаблення чи скасування.

"Наступне, що відбуватиметься в Конгресі – це повторне внесення цього документа в обидві палати. Я не думаю, що текст зазнає суттєвих змін. Ця історія залишається, в тому числі як певний важіль впливу законодавчої гілки влади на виконавчу в питаннях політики санкцій", - зауважив український дипломат.

Посол нагадав, що американські законодавці виступили зі зверненням до обраного президента щодо необхідності ухвалення цього закону, а також щодо підтримки України. "Тож для нас роль Конгресу зростає в наступний період", - підсумував Валерій Чалий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-