Франція не проти безвізу з ЄС для України - посол

Франція не проти безвізу з ЄС для України - посол

Укрінформ
Франція не чинить опору щодо введення безвізового режиму України та ЄС, процес триває і розвивається так, як має розвиватися.

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон заявила сьогодні на презентації нової - франкомовної - версії сайту Укрінформу, таким чином заперечивши повідомлення деяких ЗМІ про те, що Париж протидіє введенню безвізового режиму України з ЄС.

«Нагадаю, що останніми тижнями медіа трохи казали, що Франція опирається введенню такого режиму, безвізового з Україною. Я намагалася пояснити журналістам, що немає ніякого опору зі сторони Франції і що процес розвивається так, як має розвиватися», - сказала Дюмон.

Посол наголосила, що «сталося те, що мало статися: Франція разом зі своїми партнерами по Європейському союзу сказала «так» безвізовому режиму з Україною» і порадила не довіряти неперевіреній інформації. 

«Можу вам порадити слухати те, що каже посол Франції, цього разу також. Є угода про лібералізацію візового режиму, є процес переговорний між різними інституціями, який відбувається зараз у Брюсселі і в наступні тижні також буде відбуватися», - наголосила дипломат.

Вона відмовилася називати дату введення безвізового режиму та вказала на існування технічних моментів, які також впливають на терміни.

«Існує також технічне питання, про яке часто забувають, - просто питання перекладу. І технічно переклади офіційних текстів забирають іноді досить багато часу», - додала Дюмон.

Як відомо, нещодавно Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що безвізовий режим між Україною та ЄС буде запроваджений у 2017 році, однак точну дату поки назвати складно. 

Також Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висловив сподівання, що безвізовий режим для громадян України - це питання кількох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-