КСУ переніс розгляд е-декларування - позивачі не прийшли

КСУ переніс розгляд е-декларування - позивачі не прийшли

Укрінформ
Конституційний Суд України переніс розгляд справи про конституційність низки положень Закону України "Про запобігання корупції", які стосуються електронного декларування, через неявку ініціаторів подання.

Про це повідомляється на сторінці Громадського люстраційного комітету (ГЛК) у Facebook.

«Депутати, які попросили Конституційний Суд України скасувати е-декларування, не з'явилися в засідання. КСУ не буде розглядати сьогодні їхнє подання», - йдеться у повідомленні.

У ГЛК зазначили, що ризик у розгляді цієї справи полягає в тому, що поки в КСУ є це провадження, всі справи на основі е-декларацій можуть блокуватись в судах так само, як і справи по люстрації - з формулюванням "до рішення КСУ".

Раніше активісти провели акцію протесту з вимогою до Конституційного Суду  визнати конституційними низки положень  Закону України "Про запобігання корупції", які стосуються електронного декларування. 

На переконання активістів, якщо КСУ винесе протилежне рішення, це призведе до скасування електронного декларування як такого в Україні, і його неможливо буде повернути, оскільки рішення КСУ оскаржити неможливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-