Климпуш-Цинцадзе обговорила з єврокомісаром співробітництво щодо цивільного захисту

Климпуш-Цинцадзе обговорила з єврокомісаром співробітництво щодо цивільного захисту

Укрінформ
Україна зацікавлена у підписанні нової посиленої угоди щодо співробітництва з ЄС, яка б відповідала потребам оперативного реагування на випадки гуманітарних криз.

Про це йшлося на зустрічі віце-прем'єр-міністра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе з комісаром ЄС із питань гуманітарної допомоги та кризового менеджменту Хрістосом Стіліанідесом у Брюсселі, повідомляє Урядовий портал.

"Українська сторона висловила зацікавленість у підписанні нової посиленої угоди щодо співробітництва, яка б відповідала потребам оперативного реагування на випадки гуманітарних криз. Такі кризи можуть виникати в окремих населених пунктах Донецької та Луганської областей, розташованих поряд із лінією розмежування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співрозмовники дійшли згоди щодо початку офіційних консультацій з цього питання.

На зустрічі віце-прем'єр поінформувала про гуманітарну ситуацію на Сході України та подякувала за допомогу ЄС у загальному обсязі 283 млн євро, надану для підтримки забезпечення гуманітарних потреб, зокрема, відновлення інфраструктури та здійснення заходів соціального характеру для внутрішньо переміщених осіб.

Співрозмовники обговорили питання забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб і погодилися з необхідністю подальшого поглиблення співробітництва у сферах цивільного захисту, а також запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-