Зустріч Савченко з ватажками

Зустріч Савченко з ватажками "Л/ДНР" паплюжить усі зусилля влади - Тетерук

Відео
Укрінформ
Зустріч народного депутата Надії Савченко з ватажками терористів "ДНР" і "ЛНР" у Мінську нівелює зусилля української влади та дипломатії щодо обміну українських полонених та політв’язнів, а також усуває Кремль як головного винуватця агресії на Донбасі.

Про це заявив перший заступник керівника фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук, інформує прес-служба політсили. 

"І коли сьогодні народний депутат, Герой України, член ПАРЄ, намагається перетнути "нульову лінію" і шукати якоїсь прямої мови з терористами, які відповідають і будуть відповідати за кожну загублену людську долю, така людина повністю паплюжить усі зусилля української влади. Оскільки таким чином вона усуває Кремль як головного чинника агресії на Донбасі", - пояснив парламентарій.

Як зазначив Тетерук, такі дії є тим більше неприпустимими у той час, коли "вся українська влада останні два роки робить все можливе і неможливе, аби згуртувати навколо України антипутінське об'єднання, яке б тиснуло на Путіна відмовитися від російської агресії".

При цьому він назвав зустріч Савченко з представниками терористів "необдуманим, ганебним та надзвичайно руйнівним для України кроком".

Водночас Тетерук наголосив, що перемовини щодо звільнення українських заручників – це прерогатива Президента України та дипломатичного корпусу, а жоден народний депутат не наділений відповідними правами та повноваженням.

Парламентарій також додав, що якби він як військовий, який брав участь в АТО та є членом парламентського комітету з нацбезпеки (до якого входить і Савченко), поїхав до Росії, то його б "усі побачили востаннє".

"Савченко зробила пробний вояж по Москві. Жоден наш політв’язень не має таких умов, жодна людина без дозволу ФСБ не може зробити ні заяву, ні вояж. Вона ж повертається сюди і робить таку ганебну зустріч, яка може розцінюватись як така, що в Україні дійсно немає російської агресії, а є цивільний конфлікт, який вона як представник народу намагається залагодити. Це абсолютно ганебно!" - підкреслив народний депутат.

На думку Тетерука, відтепер українським дипломатам доведеться витратити певний час для того, щоб пояснити таку поведінку українського парламентарія на перемовинах з представниками терористичних організацій. 

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня Надія Савченко підтвердила зустріч з ватажками  "ЛНР" і "ДНР" в Мінську 7 грудня заради, за її словами, "посилення Мінського формату". 

Водночас прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Дарка Оліфер уточнила, що Савченко і ватажки бойовиків не брали участі в роботі Тристоронньої групи в Мінську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-