Заньєр: В ОБСЄ стався розкол через

Заньєр: В ОБСЄ стався розкол через "українське питання"

Укрінформ
Організація з питань безпеки та співробітництва у Європі переживає розкол, у першу чергу, через "українське питання". 

Це констатував генеральний секретар Організації Ламберто Заньєр, підводячи підсумки конференції міністрів закордонних справ ОБСЄ у Гамбурзі в п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу у ФРН. 

"Співтовариство країн-членів ОБСЄ розколоте", - заявив Заньєр. 

Він заявляє, що пов'язано це в першу чергу з розбіжностями з приводу конфлікту на сході України. (Як повідомлялося, учасники зборів не можуть виробити навіть спільний документ з приводу ситуації на Донбасі. За словами голови МЗС України Павла Клімкіна, блокує документ Росія.) 

Заньєр також різко розкритикував перешкоджання роботі Спеціальної моніторингової місії на Донбасі і погрози на адресу її співробітників, причому основну відповідальність він поклав на проросійських сепаратистів. 

Як відзначив генсек, ОБСЄ вимушена було відмовитися від використання для моніторингу безпілотників, оскільки дорогі апарати збивали. Він назвав щонайменше один випадок, коли на території, контрольованій проросійськими сепаратистам, спостерігачі бачили установку ППО, що цілиться в дрон ОБСЄ. Наразі СММ використовує в основному стаціонарні камери.

Водночас Заньєр дав позитивну оцінку багаточисельним неформальним зустрічам у рамках конференції, у ході яких вдалося досягти «цікавого обміну думками». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-