Британія підтримує прагнення України до 2020 року інтегруватися в НАТО - посол

Британія підтримує прагнення України до 2020 року інтегруватися в НАТО - посол

Укрінформ
Велика Британія підтримує Україну в прагненні до 2020 року інтегруватися в НАТО, оскільки країна може бути серйозним учасником структур із забезпечення не лише регіональної, а й глобальної безпеки.

Про це під час публічних дебатів на тему "Що після Будапештського меморандуму?" заявила посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, сподівання інтегруватися в НАТО до 2020 року - це правильний шлях для України. ... Україна може бути серйозним учасником не лише регіональної, а й глобальної безпеки", - сказала дипломат.

Вона зазначила, що Сполучене Королівство всіляко підтримує нашу країну, надаючи дипломатичну, військово-технічну, гуманітарну та консультативну допомогу.

"Лише цього року ми витратили не менше 35 млн фунтів і планується надати ще більше грошей Україні. Тож чи підтримуємо ми Україну? Звичайно. Чи завжди ми здатні дати так багато, як хочуть люди ? На жаль, ні", - констатувала посол.

Гоф зауважила, що це означає, що Україна муситиме більше покладатися на власні ресурси.

"У вас є люди, у вас є можливості, у вас є талант. Ви успішно пройшли дуже тривалий шлях, і коли я дивлюсь на Україну два роки тому і тепер - прогрес надзвичайний. Звісно, він має бути ще більший, і рух необхідно продовжувати, але, я думаю, це найкращий шлях захисту від зовнішніх загроз", - зазначила посол.

У цьому контексті вона заявила, що у Сполученому Королівстві "повністю в курсі" того, які загрози існують для нашої держави, і не відвернуться від України, а й надалі підтримуватимуть її зусилля у розбудові сильної держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-