У Польщі назвали

У Польщі назвали "ракетні" заяви Москви черговим замахом на суверенітет України

Укрінформ
Україна не повинна піддаватися на шантаж Росії і має провести ракетні стрільби на власній території. Відмова від їх проведення означала б, що Київ не може здійснювати жодних військових заходів у себе без урахування позиції Москви.

Про це у коментарі власному кореспондентові Укрінформу в Польщі сказав колишній міністр національної оборони РП, голова Євроатлантичного товариства Польщі Януш Онишкевич.

"Заяви з боку Росії (у справі ракетних стрільб України - ред.) є цілковито безпідставними... Я думаю, що українці не повинні відступити через погрози Росії і мають провести ракетні стрільби", - заявив Онишкевич.

На його думку, нота РФ стосовно ракетних стрільб у Чорноморському регіоні України є "шантажем і примушенням України до обмеження різноманітних дій".

"Відмова від стрільб була б прецедентом, що Україна не може здійснювати жодних військових дій, і це буде в інтересах Росії. Фактично, це черговий замах на суверенітет України", - констатував колишній польський міністр.

Онишкевич підкреслив: якщо Росія наважиться збити українську ракету, то Україна повинна відреагувати на це в ООН та ОБСЄ.

"Звичайно, Росія спробує заблокувати будь-які рішення проти себе в цих організаціях. Але це матиме міжнародних резонанс, а також може зміцнити тих, хто вважає, що треба продовжити санкції проти Росії і послабить позицію тих, хто вагається у потребі їх продовження", - підкреслив експерт.

Як повідомлялося, Міністерство оборони РФ направило лист військовому аташату у складі Посольства України в РФ 26 листопада, в якому, зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе стрільби поруч з Кримом, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети, а по-друге, завдасть удару по українських пускових установках.

Зі свого боку, речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що Україні ніхто не має права погрожувати, і Збройні сили будуть проводити навчання, які заплановані на своїй території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-