Росія просить зустрічі з кримськими дезертирами

Росія просить зустрічі з кримськими дезертирами

Укрінформ
Генеральне консульство РФ в Одесі просить організувати зустріч із затриманими на адмінкордоні з Кримом українськими дезертирами, які перейшли служити на бік Росії.

Відповідну ноту направило Україні Генконсульство Росії, передає ТАСС з посиланням на прес-службу посольства РФ у Києві.

"У зв'язку з поширеною в українських ЗМІ інформацією про затримання 20 листопада 2016 року органами СБУ громадян Російської Федерації М.Є. Одинцова і А.В. Баранова генеральне консульство Росії в Одесі направило українській стороні ноту з проханням надати копії документів, що підтверджують їх особу та громадянство, а також організувати зустріч російського консульського співробітника з затриманими," - зазначили в посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, Центральний районний суд Миколаєва 22 листопада обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців перебування під вартою з правом внесення застави двом колишнім українським військовим, яких затримали у пункті пропуску "Чонгар" при спробі перетнути український кордон. Обох колишніх українських військовослужбовців звинувачують за статтею "дезертирство".

Раніше СБУ заявила про затримання на адміністративному кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

Водночас у Міноборони Росії заявили, що 20 листопада СБУ затримала і вивезла з Криму на територію Миколаївської області російських військовослужбовців - прапорщика Максима Одинцова та молодшого сержанта контрактної служби Олександра Баранова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-