Гібридна війна РФ має на меті роз'єднати український і польський народи - посол Пєкло

Гібридна війна РФ має на меті роз'єднати український і польський народи - посол Пєкло

Укрінформ
Нинішня гібридна війна Росії головним чином спрямована на роз'єднання України та Польщі. Тож завдання українських і польських науковців - написати правдиву історію, що стосується обох наших народів.

На цьому наголосив посол Польщі в Україні Ян Пєкло під час круглого столу в Укрінформі "Польща та Україна в архівах комуністичних спецслужб. 20 років діяльності спільної робочої групи", повідомляють кореспонденти агентства. 

"Зараз гібридна війна, яка ведеться Росією, зосереджується в основному на одному моменті, що полягає в тому, яким чином роз'єднати український і польський народи, використовуючи спільну історію. Саме тому так важливо зробити історію правдивою - такою, якою вона була насправді, а не такою, якою її представляє російська чи радянська пропаганда. Я переконаний, що результати вашої роботи стануть важливим елементом створення ефективної системи безпеки", - підкреслив Ян Пєкло. 

Водночас посол зазначив, що ця історична робота є дуже важливою, оскільки комуністична влада завжди намагалася фальсифікувати історію.

"Дуже добрим доказом цієї фальсифікації є комуністична пропаганда стосовно Другої світової війни, згідно з якою війна нібито почалася після нападу Гітлера на Радянський Союз в 1941 році, хоча насправді вона почалася в 1939 році, коли Гітлер і Радянський Союз разом напали на Польщу. І згідно з цим міфом під час Другої світової війни гинули саме росіяни - не українці, білоруси, грузини, вірмени, азербайджанці", - підкреслив дипломат. 

Він додав, що про це йдеться, зокрема, в останній книжці Тімоті Снайдера "Криваві землі: Європа поміж Гітлером та Сталіним".

Як зазначалося, впродовж 20 років діяльності спільної українсько-польської робочої групи вийшло у світ 8 збірників, опубліковано 1293 архівних документи комуністичних спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-