У ЄС підтвердили: Україна готова до безвізу, залишилися формальності - Клімкін

У ЄС підтвердили: Україна готова до безвізу, залишилися формальності - Клімкін

Укрінформ
Головні інституції Європейського Союзу - Єврокомісія, Європейський парламент і Рада ЄС - підтвердили відповідність України критеріям для надання безвізового режиму. Надалі - консультації щодо формального законодавчого врегулювання надання безвізового режиму нашій державі.

Про це під час виступу в парламенті під час години запитань до уряду розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні Європейська комісія прийняла політичне рішення щодо відповідності України всім критеріям безвізового режиму. Це саме зробив Європейський парламент шляхом прийняття рішення в Комітеті внутрішніх справ. Учора третя і остання інституція Європейського Союзу прийняла відповідне рішення. Тож сьогодні всі три ключові інституції Європейського Союзу чітко сказали: Україна відповідає всім критеріям", - сказав він.

За словами урядовця, відтепер розпочнуться консультації щодо формального врегулювання на законодавчому рівні надання безвізового режиму.

"Таким чином, зараз розпочнуться консультації щодо формальної законодавчої пропозиції, яким чином Україна отримає безвізовий режим", - зауважив міністр.

Крім того він наголосив, що крім цих консультацій для отримання Україною безвізового режиму необхідною умовою є ухвалення в Європарламенті механізму припинення безвізу. На його думку, такі переговори між країнами-членами ЄС "просуваються".

"Ми маємо на сьогодні ще також триваючі консультації між Європарламентом, країнами-членами ЄС щодо того, як виглядатиме механізм реагування на міграційні ризики. Як тільки цей механізм буде схвалено, а є ознаки, що дискусії з цього приводу просуваються, у нас буде шлях вперед до безвізового режиму", - підкреслив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Євросоюзу 17 листопада ухвалила рішення про початок міжінституційних переговорів із Європарламентом щодо завершення процесу скасування візових вимог для українських громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-