Лідери фракцій підписали проект звернення до Європарламенту щодо

Лідери фракцій підписали проект звернення до Європарламенту щодо "безвізу"

Укрінформ
Лідери майже всіх парламентських фракцій підписали проект звернення до Європарламенту і Ради Євросоюзу щодо надання Україні безвізового режиму без зволікань.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у своєму Facebook.

"І на погоджувальній раді у ВР, і на круглому столі за участю посла ЄС в Україні пана Мінгареллі зосередилася на питанні надання Україні безвізового режиму. Сьогодні (у понеділок - ред.) лідери майже всіх парламентських фракцій за ініціативи керівництва ВР (А. Парубія, О. Сироїд) підписали проект звернення до Європарламенту і Ради ЄС (у вівторок буде зареєстровано і, сподіваюся, проголосовано) щодо надання Україні безвізового режиму без зволікань", - зазначила Геращенко.

Вона нагадала, що Україна виконала всі 144 критерії плану дій візової лібералізації. "За цей час в нас виникли важкі додаткові обставини - війна, але ми виконали всі критерії. І ми очікуємо від ЄС виконання їхньої частини зобов'язань щодо безвізу. Ми з розумінням ставимося до нових викликів, що постали перед ЄС, зокрема, міграційної кризи, і до зусиль Євросоюзу ввести спецмеханізм як елемент захисту своїх кордонів. Але ми проти прив'язки старту безвізу до спецмеханізму. Це подвійні стандарти, адже інші країни, що мають безвіз з ЄС, користуються зараз усіма перевагами, для них не закрили безвіз до старту спецмеханізму", - наголосила Геращенко.

Вона також зазначила, що надання Україні безвізового режиму і старт спецмеханізму - це паралельні процеси, підкресливши, що "відверто озвучила цю позицію на заході за участю посла ЄС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-