В НАБУ вже знають, де ховається суддя, який відстрілювався при затриманні

В НАБУ вже знають, де ховається суддя, який відстрілювався при затриманні

Укрінформ
Суддя в Одесі, викритий правоохоронцями в отриманні хабара, почав відстрілюватися від них, а потім, скориставшись із суддівської недоторканності, втік.

Про це повідомили в Національному антикорупційному агентстві України.

Згідно з інформацією, одного з суддів Малиновського районного суду Одеси викрили детективи НАБУ спільно з працівниками Національної поліції на отриманні неправомірної вигоди у сумі 500 тисяч гривень, які він вимагав через посередника «для винесення певного судового рішення в цивільній справі про стягнення боргу.

«Під час проведення слідчих дій вказаний суддя чинив опір працівникам Національного бюро, застосувавши вогнепальну зброю на ураження. Після того залишив зброю та, скориставшись наявністю статусу недоторканності судді, зник з місця події», – мовиться в повідомленні.

Як кажуть у НАБУ, детективи бюро за цим фактом ведуть досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди).

Про те, чи знайшли ознаки правопорушення в застосуванні суддею вогнепальної зброї на ураження, нічого не сказано.

Також у відомстві вже встановили місце перебування одеського судді.

"На даний час працівниками Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою встановлено місце перебування судді Малиновського районного суду міста Одеси, який застосував вогнепальну зброю проти детективів НАБУ", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо застосування запобіжних заходів.

Нагадаємо: раніше речник Президента України Святослав Цеголко повідомив у Фейсбуці, що директор НАБУ Артем Ситник доповів Порошенку про цей випадок, і Глава держави доручив Службі безпеки України вжити всіх заходів для затримання судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-