Порошенко доручив СБУ затримати суддю, який стріляв у детективів НАБУ

Порошенко доручив СБУ затримати суддю, який стріляв у детективів НАБУ

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив Службі безпеки України затримати суддю, який під час затримання при отриманні хабара почав стріляти і втік. 

Про це повідомив у Фейсбуці прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Директор Національного антикорупційного бюро повідомив Президента про спецоперацію з затримання судді, який отримав хабара в розмірі 500 тисяч гривень. При цьому суддя відкрив вогонь з вогнепальної зброї і користуючись імунітетом втік. Президент доручив СБУ вжити усіх заходів для його затримання", - написав Цеголко.

Ім'я правопорушника-судді прес-секретар Президента не уточнив.

Пізніше заступник начальника відділу прес-служби Національного антикорупційного бюро України Вікторія Скорикова в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила, що суддя виявився одним з працівників Малиновського районного суду міста Одеси.

Фото: НАБУ

"Даний факт мав місце бути. Кілька годин тому детективи НАБУ з співробітниками Нацполіції викрили одного з суддів Малиновського районного суду міста Одеси за отримання хабара 500 тис. грн. Зазначені кошти чиновник при пособництві приватної особи вимагав від громадянина за винесення рішення по цивільній справі по стягненню боргу. Під час ведення слідчих дій суддя чинив опір працівникам НАБУ, застосувавши вогнепальну зброю на ураження. Потім він залишив зброю і, скориставшись наявністю статусу недоторканності суддів, зник з місця події", - повідомила Скорикова.

Як повідомляється на сайті НАБУ, за даним фактом детективами ведеться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального Кодексу України (одержання неправомірної вигоди).

"Наразі проводяться обшуки та інші невідкладні слідчі дії, перевіряється можлива причетність до скоєння злочину заступника голови Малиновського районного суду м. Одеси", - зазначили у прес-службі.

У НАБУ підкреслили, що "дана операція ще раз підтверджує той факт, що зняття статусу "недоторканості суддів та депутатів" є невід’ємною частиною ефективної боротьби з корупцією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-