Із КСУ треба виключити шістьох суддів - Козаченко

Із КСУ треба виключити шістьох суддів - Козаченко

Укрінформ
У складі Конституційного суду Україні є судді, які не мають права там перебувати через конфлікт інтересів.

На цьому наголосила під час брифінгу у п'ятницю директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Конституційному суді є 6 суддів, які не мають права перебувати в складі Конституційного суду щодо розгляду питання про очищення влади, тому що мають потенційний та реальний конфлікт інтересів", - підкреслила Козаченко.

Вона нагадала, що оприлюднено лист, який був наданий Генеральною прокуратурою народному депутату Єгору Соболєву щодо наявності кримінального провадження, "в рамках якого зазначено, що ці судді з кар'єрного інтересу фактично прийняли завідомо неправосудне рішення щодо узурпації влади президентом Януковичем".

Козаченко підкреслила, що закон про очищення влади "зараз достатньо серйозно саботується", є намагання його дискредитувати "з боку так званої нової влади, в тому числі й Адміністрації Президента".

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня представники від Верховної Ради, один з авторів законопроекту «Про очищення влади» нардеп Єгор Соболєв, перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, від Кабміну - директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко залишили приміщення КСУ після того, як суд відмовив їм у задоволенні клопотання про відвід шістьох суддів, зокрема голови Конституційного суду Юрія Бауліна, від розгляду питання щодо конституційності окремих положень закону про люстрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-