У прокуратурі досі працюють 11

У прокуратурі досі працюють 11 "недолюстрованих" - Козаченко

Укрінформ
Департамент з питань люстрації Мін'юсту склав поіменний перелік посадовців органів прокуратури, які підлягають "автоматичній" люстрації, і виявив 11 осіб, що і досі працюють в органах прокуратури.

Про це заявила на брифінгу в п'ятницю директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністерство юстиції склало повні реєстри посад та всіх осіб, які на них перебували, щоб визначити, які з цих осіб підпадають під заборони, передбачені законом про очищення влади, - а саме що 10 років вони не мають права займати державні посади і, відповідно, перебувати в органах прокуратури. Ми виявили всього 387 таких посад, на таких посадах перебувало 486 осіб. З них підпадають під заборони 402 особи... З 402 осіб було виявлено 11 осіб, які мають відповідні судові рішення або яких переховують. Всі інші, за інформацією міністерства, не перебувають у лавах прокуратури", - зазначила Козаченко. 

За її словами, 4 особи, які перебувають в лавах прокуратури і підпадають під критерії очищення влади, мають судові рішення. Зокрема, це головний бухгалтер ГПУ та виконувач обов'язків прокурора Києва.

"При цьому в кожному судовому провадженні ГПУ не подавала апеляцію і не з'являлася на судові засідання. Тобто фактично усунулася від виконання закону для того, щоб фактично надати судову індульгенцію людям, щоб вони надалі перебували на посадах", - сказала Козаченко.

Ще 6 осіб очолювали під час Революції гідності районні прокуратури Києва - були керівниками або заступниками. "Зараз їх ховають безпосередньо в органах прокуратури області", - заявила директор департаменту з питань люстрації Мінюсту.

Вона додала, що ці прізвища є в реєстрі, який має бути оприлюднений сайті ГПУ. Це повний реєстр за посадами, а також реєстри прокурорських працівників за алфавітним порядком.

Козаченко закликала надавати їм додаткову інформацію про цих осіб.

"Нам буде цікаво, чи не ховають вказаних тут осіб далі в органах прокуратури у регіонах або в інших державних органах", - сказала Козаченко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-