У бібліотеки української літератури – новий директор і новий напрям

У бібліотеки української літератури – новий директор і новий напрям

Укрінформ
У п'ятницю в Бібліотеці української літератури в Москві керівники міста представили співробітникам нового в.о. директора і розповіли про майбутнє закладу.

У розпорядженні Укрінформу є ексклюзивний аудіозапис цієї зустрічі.

"Ми наразі опрацьовуємо питання створення тут мультикультурного центру східнослов'янських культур", - сказав основний промовець, керівник Департаменту національної політики, міжрегіональних зв'язків і туризму м. Москви Володимир Черніков.

Крім нього, на зустрічі зі співробітниками були присутні директор Державної бюджетної установи "Московський будинок національностей" Володимир Тарасов і троє співробітників правоохоронних органів.

Співробітникам бібліотеки представили нового керівника бібліотеки - Наталію Відінєєву. Вона виконуватиме обов'язки директора, доки триває слідство стосовно директора Наталії Шаріної, яка зараз перебуває під домашнім арештом (27 січня Прєсненський суд Москви розгляне питання про продовження цього заходу). За час після арешту вже звільнено п'ятьох співробітників Бібліотеки.

Загалом на зборах були присутні близько 20 осіб. Співробітникам запропоновано надати найближчого тижня свої плани реорганізації. Акцент в діяльності нової установи робитиметься на декларуванні близькості російської, української і білоруської культур і літератур. Зараз обговорюється питання, чи зберігати нинішню назву бібліотеки, чи дати нову, яка більше відповідає поставленим перед нею завданням. Головною буде вказівка, що це "філія МБН". При Бібліотеці, переформатованій в Мультикультурний центр, буде створено Громадську раду, до якої нібито "увійдуть представники українських і білоруських громадських організацій Москви".

У переформатованій установі не буде такої великої потреби в бібліотекарях. Але тим, хто звільниться, Черніков пообіцяв допомогти працевлаштуватися, завдяки хорошим зв'язкам його департаменту з Департаментом культури Москви. Також він закликав усіх співробітників надавати допомогу слідству.

У провину Бібліотеці ставилася мала ефективність її роботи.

Співробітниця Тетяна Мунтян спростувала заяву Чернікова, що у Бібліотеки за рік нібито всього лише сто читачів (чи сто відвідувань). Насправді зареєстрованих читачів 7500. А відвідувань - десятки тисяч. Плюс десятки тисяч відвідувань сайту БУЛ.

Наразі в Бібліотеці практично немає відвідувачів. Приходять тільки відверті провокатори, які вимагають якусь "сумнівну" літературу.

Заяви Чернікова, що переформатована БУЛ в майбутньому має представляти різні культури, крім української: білоруську, татарську та інші, прямо суперечать нещодавнім обіцянкам президента РФ Володимира Путіна і мера Москви Сергія Собяніна, що установа має бути збережена саме як бібліотека української літератури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-