ФСБ допитала директора бібліотеки Українського центру в Криму

ФСБ допитала директора бібліотеки Українського центру в Криму

Укрінформ
Представники ФСБ Росії влаштували допит керівнику Феодосійської філії бібліотеки Українського культурного центру Ірині Данилович.

Як повідомив "Крим.Реалії" активіст Леонід Кузьмін, спецслужби цікавились діяльністю центру та особами його учасників.

"У цілому, питали про її знайомства з учасниками Українського культурного центру, про цілі діяльності УКЦ, яку літературу для бібліотеки ми збираємо, які плани на 2016 рік, які найближчі заходи. Питання стосувались і деяких учасників УКЦ, а конкретно – "з якою метою виїжджають в Україну", - розповів Кузьмін.

Він назвав такі дії спецслужб Росії "тиском на незгодних".

"ФСБ вкотре дали зрозуміти, що за кожним спостерігають і знають, хто в чому бере участь", - зазначив активіст.

На сайті кримського управління ФСБ Росії немає інформації про допит Ірини Данилович.

У серпні 2015 року у Феодосії відкрили філію бібліотеки Українського культурного центру в Криму.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року на півострові почалась активна боротьба з "українським минулим". У Криму стали закривати українські ЗМІ, перейменовувати театри, бібліотеки та інші заклади, які носять імена українських діячів. У школах скоротили кількість годин навчання українською мовою, за українську символіку засудили кілька активістів.

Про утиски українців і кримських татар на півострові неодноразово заявляли міжнародні правозахисники. Російська влада Криму ці звинувачення не приймає і називає дані правозахисників перебільшеними.

На початку травня 2015 в Криму група кримчан, громадян України, створили Український культурний центр. Організатори наголошують, що центр не збирається займатися політичною діяльністю. У своїй роботі вони мають намір зосередитися на збереженні та розвитку культури, освіти та вивченні історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-