Повернення до «business as usual» з Росією не буде - Клімкін

Повернення до «business as usual» з Росією не буде - Клімкін

Укрінформ
Повне виконання Мінських домовленостей з боку Росії є критерієм, що може забезпечити певне відновлення відносин між НАТО і Москвою.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у середу у Брюсселі, коментуючи можливе відновлення засідань Ради НАТО-Росія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Міністри напередодні обговорили можливості взаємодії з Росією. Я розумію, що там не йшлося про відновлення співробітництва з Росією. Тут не йдеться про повернення до «business as usual». І я чітко почув цей сигнал від кожного міністра, з якими я зустрічався сьогодні», - сказав Клімкін.

Він наголосив, що головним критерієм, за яким Альянс може відновити відносини з Москвою, є повне виконання Мінських домовленостей.

«Йдеться про повне виведення російських військ, російських найманців та озброєння, а також повернення контролю Україні на українсько-російському кордоні. Це може бути чітким критерієм для послаблення санкцій та певного відновлення відносин НАТО з Росією», - заявив український міністр.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Альянсі обговорять можливості продовження політичного діалогу з Москвою через використання формату Ради НАТО-Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-