Клімкін у Брюсселі обговорив ЗВТ та візову лібералізацію

Клімкін у Брюсселі обговорив ЗВТ та візову лібералізацію

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у рамках візиту до інституцій Європейського Союзу зустрівся з Комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоханнесом Ханом.

Про це повідомляє департамент політики і комунікацій МЗС.

"Клімкін поінформував про поточні результати діяльності української влади у впровадженні внутрішніх реформ та наголосив на важливості продовження системної підтримки ЄС цих зусиль, зокрема шляхом надання фінансової допомоги", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники позитивно відзначили очікуване започаткування дії поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з 1 січня, виключивши можливість ухвалення будь-яких рішень, які змінюватимуть суть чи зміст угоди.

Було обговорено стан виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму та очікувану до середини грудня оцінку Єврокомісією прогресу України.

"Міністр наголосив, що запровадження безвізового режиму з боку ЄС для громадян України стане гідною відповіддю на європейські прагнення українського суспільства та досягнутий Україною прогрес у реформах", - зазначили в МЗС.

Окрему увагу було присвячено обговоренню оновленої Європейської політики сусідства, яка була нещодавно представлена Європейською Комісією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-