У Кишиневі дві партії скасували недільний мітинг: бояться провокацій

У Кишиневі дві партії скасували недільний мітинг: бояться провокацій

Укрінформ
Партія соціалістів Молдови і "Наша партія" заявили про перенесення анонсованого на неділю мітингу проти влади.

Організатори мітингу побоюються провокацій, оскільки цього ж дня у центрі Кишинева відбудеться ще один мітинг, організований громадянською платформою "Гідність і правда", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У неділю, 4 жовтня, людей в центрі Кишинева збирає платформа "Гідність і правда". Цей збір був ними анонсований давно. Щоб уникнути сутичок, провокацій і спонтанного виходу ситуації з-під контролю, наш недільний мітинг ми переносимо на інший день", - заявив лідер "Нашої партії", мер молдавського міста Бельці Ренато Усатий.

 Аналогічну думку висловив і лідер соціалістів Ігор Додон. За кілька днів до того лідери Громадянської платформи закликали громадян вийти в неділю, 4 жовтня, на "вирішальний мітинг протесту проти влади".

Як повідомляв Укрінформ, в центрі молдавської столиці вже третій тиждень проходять безстрокові акції протесту проти молдавської влади: організаторами однієї з акцій виступила Громадянська платформа "Гідність і правда", іншої - Партія соціалістів і "Наша партія". За ініціативою лідерів Громадянської платформи на центральній площі Кишинева утворено наметове містечко "Гідність і правда". Наметове містечко соціалістів і "Нашої партії" розмістилося за кількасот метрів від майдану, у сквері перед парламентом Молдови.

Головні вимоги протестуючих - відставка всього керівництва країни і оголошення дострокових парламентських виборів. Окрім цього, мітингувальники вимагають притягнути до кримінальної відповідальності винуватців у розкраданні більше мільярда доларів з банківської системи країни, що призвело до банкрутства трьох найбільших банків Молдови - Ощадбанку, Соціального банку й Unibank.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-