Молдавські ліберали погрожують вийти з коаліції

Молдавські ліберали погрожують вийти з коаліції

Укрінформ
Ліберальна партія Молдови може залишити ряди правлячого Альянсу за європейську інтеграцію, якщо до листопада не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності винні в крадіжці більш як мільярда доларів з банківської системи країни.

Про це заявив лідер молдавських лібералів Міхай Гімпу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«По-перше, ми хочемо, аби розслідування крадіжки мільярда доларів було доведене до кінця і аби винуватці опинилися за гратами. По-друге, наша партія наполягає, щоб було вжито більш радикальні заходи у боротьбі з корупцією. Якщо нас не почують, то на початку листопада ми залишаємо правлячий альянс», - заявив Гімпу.

За його словами, ліберали повернулися до влади у складі правлячої коаліції не заради міністерських посад, а для того, щоб навести лад в країні.

Читайте також: На мітингах у Кишиневі вимагають відставки президента, уряду й виборів

Щодо багатотисячних акцій протесту, які проходять у центрі молдавської столиці, Гімпу зазначив, що він підтримує вимоги протестувальників, але не окремих лідерів, які були свого часу у владі і нічого не зробили для процвітання країни.

До складу правлячого в Молдові Альянсу за європейську інтеграцію входять Ліберальна, Ліберально-демократична і Демократична партії.

Нагадаємо, у даний час проводиться розслідування у справі про розкрадання з банківської системи Молдови більш як мільярда доларів, що стало причиною фінансово-банківської кризи і краху трьох найбільших банків країни – Ощадбанку, Соціального банку і Unibank.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-