Глава МЗС Швеції заявив, що привіз до Києва «проривний» пакет допомоги

Глава МЗС Швеції заявив, що привіз до Києва «проривний» пакет допомоги

Укрінформ
Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом заявив, що привіз в Україну найбільший в історії двосторонніх відносин пакет оборонної та фінансової допомоги.

Про це Біллстрьом сказав на спільній з очільником МЗС Дмитром Кулебою та колегами з країн Балтії та Північної Європи пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми привезли найбільший в історії наших відносин пакет допомоги – наземні системи ППО, боєприпаси, транспортні засоби, різне зимове обладнання та однострої, панцерники і 270 млн євро. Це такий пакет. Це на 100 млн більше, ніж усі попередні. Це - прорив, зовсім інший ступінь підтримки», - сказав Біллстрьом.

Він додав, що фінансова допомога, безперечно, дасть змогу Україні знайти більше потрібного їй на міжнародному ринку.

Читайте також: Країни Балтії та Північної Європи закликають НАТО збільшити поставки зброї Україні

Як повідомляв Укрінформ, 28 листопада міністри закордонних справ Естонії - Урмас Рейнсал, Ісландії - Тордіс Гилфадоттір, Латвії - Едгарс Рінкевичс, Литви - Габріелюс Ландсбергіс, Норвегії - Аннікен Вітфельдт, Фінляндії - Пекка Хаавісто та Швеції - Тобіас Біллстрьом прибули до Києва, щоб обговорити подальшу підтримку України.

Глави дипломатій виступили із спільною заявою, в якій вони зобов’язалися продовжувати надавати політичну та практичну підтримку для забезпечення спроможності України захистити себе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-