Стрілянина й вибух у концертному центрі «Крокус» під Москвою: 115 загиблих

Стрілянина й вибух у концертному центрі «Крокус» під Москвою: 115 загиблих

Оновлюється
Укрінформ
У п’ятницю ввечері в концертний зал "Крокус Сіті Холл" (місто Красногорськ поблизу Москви) перед концертом гурту "Пікнік" вдерлися люди в камуфляжі та вчинили стрілянину з автоматичної зброї. Під час атаки спалахнула пожежа. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Телеграм-канали й російські ЗМІ.

23.03

13:06

Кількість загиблих унаслідок теракту в підмосковному концертному залі Crocus City Hall зросла до 115.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на дані Слідчого комітету РФ, передає Укрінформ.

***

12:07

Теракт у концертному залі "Крокус Сіті Хол" в місті Красногорськ у Підмосков’ї може бути операцією російських спецслужб, щоб звинуватити Україну й отримати привід для початку мобліізації.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації РНБО України повідомляє у Телеграмі.

***

11:16

Директор ФСБ Олександр Бортніков доповів Путіну про затримання 11 осіб, зокрема чотирьох терористів, які безпосередньо брали участь у теракті в підмосковному "Крокус Сіті Холі".

Як передає Укрінформ, про це повідомили в офіційному Telegram-каналі Кремля.

***

11:07

Слідчий комітет Росії повідомив, що кількість жертв стрілянини у великому концертному центрі "Крокус Сіті Холл" у Красногорську Московської області РФ зросла до 93 осіб і продовжуватиме збільшуватись.

Про це повідомляє російська служба ВВС, передає Укрінформ.

***

10:04

Російські пропагандисти з телеканалу НТВ оприлюднили діпфейк із секретарем РНБО України Олексієм Даніловим, намагаючись переконати, що Україна нібито причетна до теракту 22 березня у Підмосковʼї.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Фейсбуці.

***

09:09

Стало відомо про 83 загиблих унаслідок стрілянини, що сталася напередодні в концертному залі «Крокус Сіті Хол» під Москвою, і ця кількість може зрости.

***

03:38

Дані американської розвідки вказують на вірогідність заяви угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ), яке взяло на себе відповідальності за теракт у концертному залі “Крокус” у Підмосков’ї.

Американський посадовець розповів CBS News, що Сполучені Штати мають розвідувальні дані, які підтверджують заяви ІДІЛ про взяття на себе відповідальності. і США не мають причин сумніватися у цих заявах.

Співрозмовник видання також підтвердив, що Сполучені Штати завчасно надали Росії розвіддані про ймовірний теракт.

***

02:46

Кількість загиблих унаслідок стрілянини та пожежі в концертному центрі «Крокус» у Підмосков'ї перевищила 60 осіб.

Про це повідомляють російські ТГ-канали з посиланням на Слідчий комітет РФ.

***

00:24

Терористи, які вчинили стрілянину в підмосковному «Крокус Сіті Холлі», ймовірно, встигли втекти з місця подій.

Про це повідомляють російські ЗМІ, які оприлюднили фото автомобіля з імовірними нападниками.

***

22.03

23:53

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (також відоме як "ІДІЛ") взяло на себе відповідальність за теракт у концертному залі "Крокус" у підмосковному Красногорську - повідомляє CNN.

Утім, зауважує американський телеканал, у заяві не надаються докази на підтвердження цього твердження.

***

23: 21

МЗС України категорично відкидає звинувачення, що почали лунати від російських офіційних осіб, у нібито причетності нашої країни до стрілянини в концертному залі «Крокус» у підмосковному Красногорську.

«Вважаємо такі звинувачення спланованою провокацією Кремля з метою подальшого нагнітання антиукраїнської істерії в російському суспільстві, створення умов для посилення мобілізації російських громадян для участі в злочинній агресії проти нашої держави та дискредитації України в очах міжнародного співтовариства», - йдеться в коментарі, оприлюдненому на сайті МЗС.

МЗС нагадує, що російський режим має довгу історію кривавих провокацій спецслужб, подібних до теракту на Каширському шосе в 1999 році.

«Для путінської диктатури не існує червоних ліній. Вона готова вбивати власних громадян заради політичних цілей так само, як за час війни проти України вбила тисячі мирних українців в результаті ракетних ударів, артилерійських обстрілів та тортур», - вказується в повідомленні.

***

23:05

США не бачать жодних ознак, які могли б указувати на причетність України до стрілянини, вибуху й пожежі в концертному холі «Крокус Сіті Холл» під Москвою - радник Білого дому Джон Кірбі.

«Наразі немає ознак, що Україна або українці могли б бути причетними до цієї стрілянини», - сказав заявив він.

Кірбі назвав події під Москвою жахливими та зазначив, що збір інформації про інцидент триває. Водночас, продовжив він, не треба шукати будь-якого зв’язку з Україною.

Представник Білого дому також зазначив, що американська сторона не мала жодної інформації про ймовірну підготовку теракту.

22:54

Після того, як пожежникам не вдалося локалізувати займання в «Крокус Сіті Холлі» в підмосковному Красногорську, площа пожежі вже перевищила 13 тисяч квадратних метрів.

***

22:14

Пожежникам не вдалося локалізувати займання в «Крокус Сіті Холлі» в підмосковному Красногорську,

Площа пожежі перевищила 2 тисячі квадратних метрів. Вогонь охопив фасад будівлі та вже перекинувся на інший корпус

***

22:04

Радник керівника Офіса Президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має жодного відношення до подій в концертному залі Crocus City Hall у підмосковному Красногорську.

«Давайте зафіксуємо: Україна абсолютно точно не має відношення до цих подій. По-перше тому, що в нас є повноцінна, повномасштабна, величезна війна з російською регулярною армією, з Росією як країною. І все буде вирішено саме на полі бою», - зазначив Подоляк.

По-друге, за його словами, Україна ніколи не використовувала терористичні методи війни, на відміну від Російської Федерації.

«Нагадаю, що в новітній російський історії неодноразово були використані теракти проти свої громадян, наприклад, Каширське шосе чи «Норд-ост», для виправлення тих чи інших наступних геноцидних дій проти тієї чи іншої етнічної групи», - підкреслив Подоляк.

І по-третє, зазначив Подолдяк, задовго до цього теракту – 9 березня представники іноземних країн, які перебувають у Москві попереджали про можливість проведення терактів для наступних пропагандистських чи інших дій РФ, щоб «продовжувати масштабну мобілізацію, виправдовувати мілітаризацію і абсолютно зухвалі геноцидні ракетні обстріли цивільного населення України».

***

21:36

У Легіоні "Свобода Росії" заявили, що у стрілянині, яка сталася у Підмосков’ї, винен терористичний режим кремлівського диктатора Володимира Путіна.

"У трагедії, що сталася, сьогодні в Москві ми звинувачуємо терористичний режим Путіна. Ми вже стикалися з подібними проявами кремлівської диктатури з перших днів Путіна при владі та не здивовані черговою кривавою провокацією", - ідеться у заяві легіону.

***

21:31

Кількість загиблих унаслідок стрілянини, вибуху та пожежі в концертному залі «Крокус Сіті Холл» у Красногорську Московської області зросла до 40 осіб, щонайменше 140 отримали поранення.

До будинку, де сталася НП, увійшли спецпідрозділи.

Російське пропагандистське інформагентство повідомляє, що у «Крокус Сіті Холлі» працює 70 машин швидкої допомоги. В гасінні пожежі задіяна спеціальна авіація, вертольоти скидають воду на палаючу будівлю.

За інформацією ТГ-каналу Baza, співробітники спецслужб РФ перевіряють інформацію, ніби чотирьом злочинцям вдалося втекти з місця злочину.

***

21:15

Теракт у підмосковному Красногорську в концертному залі Crocus City Hall є свідомою провокацією режиму Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота.

«Це свідома провокація російських спецслужб. Старіючий російський диктатор Путін починає повторюватися. Він починав з таких злочинів свою політичну кар’єру і цими речами намагається її закінчити», - заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі Укрінформу.

За словами представниками ГУР, міжнародна спільнота була «добре проінформована про підготовку подібних провокацій і заздалегідь попередила своїх громадян, які знаходяться на території Росії, про можливість її проведення і реалізації».

Юсов зазначив, що сьогоднішні обстріли української критичної інфраструктури і цивільних об’єктів, і теракт у концертному залі «Крокус Сіті Холл» є «однією спільною спецоперацією російських спецслужб».

***

19:57

У Красногорську Московської області РФ у великому концертному центрі «Крокус Сіті Холл» сталася стрілянина, внаслідок якої загинуло 12 осіб, щонайменше 35 отримали поранення.

Також сталиcя вибух і пожежа. При цьому деякі люди заблоковані. Пожежники не можуть приступити до гасіння вогню та порятунку людей - вони очікують на спецназ. Є відео з залою та стріляниною з автомата.

Російське пропагандистське інформагентство повідомляє в ТГ-каналі, що в партер концертної зали «Крокус Сіті Холл» увірвалися «люди в камуфляжі», як мінімум троє, та вчинили стрілянину з автоматичної зброї.

Точна кількість стрільців поки невідома, деякі очевидці повідомляють про «п'ятьох бородатих чоловіків з автоматами». Деякі з них нібито мали при собі рюкзаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-