У Києві попрощалися з командиром підрозділу 72-ї бригади «Чорних Запорожців» Сергієм Іконніковим

У Києві попрощалися з командиром підрозділу 72-ї бригади «Чорних Запорожців» Сергієм Іконніковим

Фото
Укрінформ
У Києві в четвер, 19 жовтня, відбулася церемонія прощання з наймолодшим командиром підрозділу 72-ї ОМБр "Чорні Запорожці" Сергієм Іконніковим.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у Михайлівському Золотоверхому соборі відбувся чин похорону загиблого захисника.

Прощання із загиблим українським воїном Сергієм Іконніковим / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

Після цього на Майдані Незалежності відбулася церемонія прощання за участю кількох сотень людей, зокрема колег, побратимів та рідних загиблих. Серед них був і п'ятий президент Петро Порошенко з дружиною.

"Сергій був рупором і мотором нашої "молодіжки". Він був на всіх наших акціях, захищав свободу, демократію. У трагічний для нас день, коли загинув Гліб Бабіч, Сергій сказав, що хоче його замінити. Він пішов і записався до 72-ї ОМБр. Ми говорили з його бойовими побратимами, він там користувався неймовірною шаною. Ми зробимо все можливе, щоб те, що загинув Сергій загинув, було не дарма", – сказав Порошенко.

Іконніков був наймолодшим командиром підрозділу 72-ї ОМБр «Чорні Запорожці», активістом «Європейської солідарності», помічником депутата Київради.

Сергій воював з початку повномасштабного вторгнення. Спершу у 206-му окремому батальйоні територіальної оборони на Київщині. Пізніше пройшов навчання і відправився на схід.

Він поліг на Вугледарському напрямку під час ворожого штурму в день свого 25-річчя.

"Він був цілеспрямованим, дуже енергійним з величезними перспективами. Якщо ми собі уявляємо молодь, яка має будувати майбутнє нашої країни, то Сергій був яскравим представником як політична сила, як громадянин давав величезні надії на те, що майбутнє нашої країни буде будуватися такими, як він. Те, що його не стало, – це величезна життєва несправедливість, але ми маємо цінувати те, що він зробив, – пішов захищати нашу країну, віддав своє життя за те, щоб майбутнє у нашої країни було. Пишаємося, маємо зробити, щоб все, про що він мріяв, стало правдою", – сказав депутат Київради Леонід Ємець.

Читайте також: У Києві попрощалися із загиблим бійцем батальйону ім. Кульчицького Сергієм Радюком

В останньому дописі на сторінці у Фейсбуці Сергій оприлюднив фото величезної вирви від російського снаряду і написав, що тривають важкі бої, тому зовсім не до свят.

«День, який мав би бути особливим, але в той самий час став найскладнішим днем за останні місяці. В такій ситуації абсолютно не до свого 25-річчя. Полегшення лиш від того, що навіть такої воронки не вистачить, аби всі їхні тіла останніх днів закидати. Ми зі свого боку тримаємось. Надзвичайно складно, але тримаємось…», – написав Сергій.

72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців – військове формування механізованих військ ЗСУ. З 2014 року бригада брала участь у війні на сході України у складі сил Антитерористичної операції. У 2022 році, на початку повномасштабного російського вторгнення, бригада обороняла Київ. Воїни 72-ї ОМБр брали участь у важких боях за Ірпінь, Мощун, Гостомель, Бучу. З літа бригада обороняє Україну на сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-