Австралія закликала рф видати засуджених у справі MH17

Австралія закликала рф видати засуджених у справі MH17

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг закликала росію видати трьох осіб, яких суд визнав винними у збитті пасажирського літака Boeing 777 компанії "Малайзійські авіалінії" на сході України у липні 2014 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на SBS News.

Глава МЗС також звинуватила президента рф володимира путіна у «приховуванні вбивць».

«Ми б сказали росії: світ знає, що ви даєте притулок убивцям, і це дещо говорить про вас, пане путін», — сказала вона.

Читайте також: Рідні загиблих рейсу МН17 відвідали авіабазу, де зберігають уламки і реконструкцію літака

У своїй заяві у п'ятницю Вонг назвала вирок суду Нідерландів «важливим кроком у наших колективних зусиллях з притягнення винних до відповідальності».

«Він дає відповіді, які шукали родини. Він дає підтвердження того, що російська федерація несе відповідальність», — заявила міністр.

Як повідомлялося, 17 листопада суд Нідерландів у справі MH17 оголосив вирок щодо трьох росіян та громадянина України, обвинувачених у причетності до транспортування та бойового застосування ЗРК “Бук” проти малайзійського лайнера.

Читайте також: Справа МН17: Вирок, якого чекали 8 років, і що далі

Після двох років розгляду справи суд ухвалив, що ексофіцер фсб, колишній “міністр оборони” так званої "днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал (на час збиття літака – полковник) ГРУ генштабу збройних сил рф, глава “гру днр” Сергій Дубинський та громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці “днр”, є винними у збитті літака та вбивстві 298 людей. Усіх трьох засуджено на довічне ув'язнення. Вони також мають виплатити 16 млн євро компенсацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-