Загарбники агітують військовозобов'язаних українців переходити на окуповану територію

Загарбники агітують військовозобов'язаних українців переходити на окуповану територію

Укрінформ
Російські ЗМІ просувають наратив про те, що у Запорізькій області «закликають українських військовозобов’язаних уникати призову».

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Подібні заяви поширюють колаборанти, щоб деморалізувати населення України, а також посіяти недовіру до керівництва України. Колаборант в. рогов закликав військовозобов'язаних українців перейти на окуповану територію і пообіцяв навіть заохотити їх. Таким чином, окупанти планують поповнити лави т.зв. армії днр», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, основними шляхами поширення цієї заяви стали Teлеграм-канали колаборантів, а також телерадіоефір на тимчасово окупованих територіях.

Прогнозується, що подібні провокації загарбників і надалі з'являтимуться в медіапросторі, тому в Центрі протидії дезінформації закликали довіряти лише перевіреним джерелам інформації.

Читайте також: Новий фейк: роспропаганда поширює наратив про марність витрат на відбудову України

Нагадаємо, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-