Кадровий четвер: Рада призначила чотирьох міністрів

Кадровий четвер: Рада призначила чотирьох міністрів

Фото
Укрінформ
Верховна Рада на пленарному засіданні 4 листопада призначила чотирьох міністрів уряду Дениса Шмигаля.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зокрема, депутати підтримали призначення:

  • Олексія Резнікова на посаду міністра оборони України (273 голоси).

3 листопада Верховна Рада звільнила Андрія Тарана з посади міністра оборони. Того ж дня Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про призначення Резнікова на цю посаду.

До цього Резніков із березня 2020 року був віцепрем'єр-міністром – міністром з реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 3 листопада парламент звільнив його з цієї посади.

У 2008-2014 роки Резніков був депутатом Київської міськради VI скликання. Із червня 2014 року – депутат Київради VII скликання. Також обирався заступником міського голови - секретарем Київради. Із квітня 2016 року до вересня 2018 року обіймав посаду заступника голови КМДА.

У вересні 2019 року став представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи. Із 5 травня 2020 року - перший заступник голови української делегації в ТКГ.

  • Ірини Верещук на посаду віцепрем'єра – міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України (260 голосів).

3 листопада Верховна Рада звільнила Олексія Резнікова з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Ірина Верещук - народна депутатка, обрана на позачергових парламентських виборах у липні 2029 року за списком партії "Слуга народу". Голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Балотувалася у мери Києва на місцевих виборах 2020 року.

Рада призначила нових міністрів / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

  • Павла Рябікіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості (237 голосів).

Напередодні Рада звільнила Олега Уруського з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Того ж дня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про призначення голови Державної митної служби (ДМСУ) Павла Рябікіна на цю посаду.

Рябікін очолював ДМСУ з листопада 2020 року.

  • Юлії Свириденко на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра економіки (256 голосів).

3 листопада з посади першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки звільнили Олексія Любченка.

Того ж дня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про призначення заступниці керівника Офісу Президента Юлії Свириденко на цю посаду.

Свириденко у вересні 2019 року було призначено на посаду заступниці міністра, а з липня 2020 року – першої заступниці міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. 22 грудня 2020 року указом Президента її було призначено заступницею керівника Офісу Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-