Виконавчий Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс відвідав «U-LEAD з Європою» та засвідчив прогрес впровадження децентралізації в Україні

Виконавчий Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс відвідав «U-LEAD з Європою» та засвідчив прогрес впровадження децентралізації в Україні

Укрінформ

22 серпня 2021 року Виконавчий Віце-президент Європейської Комісії (відповідальний за «економіку, що працює на людей») Валдіс Домбровскіс та Посол ЄС в Україні Матті Маасікас відвідали Дім децентралізації та обговорили із керівництвом U-LEAD хід реформи децентралізації, досягнення Програми, а також виклики, що стоять попереду. 

У супроводі Посла ЄС в Україні пана Маасікаса пан Домбровскіс оглянув Дім децентралізації – офіс Програми «U-LEAD з Європою», що підтримується Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією з метою сприяння реалізації реформи децентралізації українським урядом. Директор Програми від GIZ Бастіан Файгель та керівник команди Хельґе Арендс представили інформацію про реформу децентралізації, основні внески U-LEAD з 2016 року та подальші кроки у реалізації Програми.

Віце-президент Єврокомісії  дізнався про підтримку, яку U-LEAD надає громадам, особливо в умовах пандемії COVID-19, про співпрацю з Міністерством розвитку громад та територій України та іншими профільними міністерствами, про діяльність Програми на місцевому та регіональному рівнях через регіональні офіси у всіх 24 областях України.

«Внесок ЄС є вагомим для успішної імплементації реформи децентралізації в Україні. Спільно фінансуючись ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією, ми тісно співпрацюємо з усіма українськими державними органами та донорами, які беруть участь у створенні спроможного місцевого самоврядування в Україні», - зазначив Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ.

***

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-