Сергій Борзов: Починаємо зворотній відлік до відкриття «дороги президентів» на Вінниччині

Сергій Борзов: Починаємо зворотній відлік до відкриття «дороги президентів» на Вінниччині

Укрінформ

На Вінниччині у межах Програми Президента України Володимира Зеленського до Дня Незалежності відкриють відремонтовану трасу Р-08 Немирів-Ямпіль, яку називають «Дорогою президентів». Вона веде до будівництва міжнародного мосту через р. Дністер.

Про це з посиланням на голову облдержадміністрації Сергія Борзова повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ. 

Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов нагадує, що завдяки програмі Президента Володимира Зеленського «Велике Будівництво» вже через 10 днів планується відкриття «дороги президентів» Р-08 Немирів-Ямпіль. Наразі роботи тривають на 111-му кілометрі шляхопроводу.

«Дорога прямує до майбутнього нового міжнародного мосту України і Молодови - Ямпіль-Косеуць. Р-08 - частина сучасної транспортної системи України. А через рік буде зведено Ямпільський міст, який буде невід’ємною частиною транспортного коридору між двома країнами», - сказав Борзов

Він зазначив, що відновити 125 кілометрів траси Р-08 за 90 днів - це безпрецедентний виклик для дорожньої галузі України.У травні таку ціль поставила перед собою група компаній «Автострада». Її засновник - Максим Шкіль запевняє, відновлять автошлях до Дня Незалежності України. Реальним цей проєкт зробила програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Дорога проходить територією Ямпільської, Томашпільської, Тульчинської, Вапнярської, Брацлавської та Немирівської територіальних громад області. Вона слугує транспортним сполученням між населеними пунктами Ямпіль, Русава, Клембівка, Комаргород, Вапнярка, Тульчин, Брацлав та Немирів. Мешканці цих громад після завершення робіт матимуть якісни, безпечний та комфортний для пересування автошлях.

Ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-08 Немирів – Ямпіль здійснюється з метою розбудови дорожньої інфраструктури для забезпечення реалізації проєкту будівництва прикордонного мостового переходу через річку Дністер в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць.

Дорога загального користування державного значення Р-08 Немирів – Ямпіль відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року № 55 «Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення» знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг у Вінницькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-