У Вінниці тренерам та інструкторам міських ДЮСШ підвищили  зарплату

У Вінниці тренерам та інструкторам міських ДЮСШ підвищили зарплату

Укрінформ

Зарплати викладачів вінницьких міських дитячо-юнацьких спортшкіл збільшаться. Відсоток зростання – від 20% до 70% до посадового окладу, і залежатиме він від категорії. Тренер вищої категорії може розраховувати на зарплатню орієнтовно в 10 700 грн «на руки». Дотепер вона становила близько 6,5 тис. грн. Додаткові кошти на підвищення зарплат для 115 тренерів та 37 працівників спортивних шкіл передбачили в бюджеті Вінницької міської об’єднаної територіальної громади. За таке рішення сьогодні проголосували депутати міської ради під час сесії.

У Вінниці за останні роки в рамках фінансової децентралізації досить серйозно посилили фінансування спортивної галузі. Розвивається спортивна інфраструктура, на базі шкіл будують стадіони і  мультикомплекси. Наразі триває реконструкція з відповідним благоустроєм спорткомплексу по Янгеля з басейном та залами для різних видів спорту. 

Крім сучасних і комфортних умов для занять спортом дуже важливим є кадровий потенціал. Сьогодні зарплатня тренера вищої категорії у межах 6,2 – 6,5 тисяч  гривень, і є потреба підняття заробітних плат. Тому депутати схвалили рішення про підвищення зарплат. 

«Це важливе рішення. Надбавки робимо для тренерів та працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Наприклад, тренер вищої категорії вже буде отримувати на 4200 грн більшу зарплату. В середньому по галузі заробітна плата підвищиться на 2500 тис грн», – сказав міський голова Сергій Моргунов. 

У зв’язку з цим, в бюджеті громади передбачається додаткових 7 млн грн на фонд заробітної плати для МДЮСШ. Чим вища категорія тренера – тим більшою буде зарплата. Так, працівник вищої кваліфікаційної категорії в середньому отримає «чистими» додатково до нинішньої зарплати 4210 грн, першої категорії – 3020 грн, другої – 730 грн, без категорії – 230 грн. Також більше нарахують працівникам адміністративного складу, зокрема інструкторам-методистам  –  в середньому це додатково 2100 грн «на руки». 

Загалом підвищення зарплатні відчують понад 150 працівників усіх МДЮСШ, де займаються більш ніж  2,5 тис. дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-